De winnaar van de "Best of Industry Award" in de categorie Warehouse Equipment is dit jaar geen voertuig, maar een assistentiesysteem: Linde Motion Detection is de grote winnaar. Het systeem beschermt voetgangers door beweging achter een stilstaande heftruck te registreren en te voorkomen dat deze start. Op deze manier wordt rekening gehouden met zowel operationele veiligheid als een productief bedrijfsproces, zodat heftruckchauffeurs, magazijnpersoneel en vlootbeheerders er aan het eind van de dag allemaal beter van worden.
Tekst

Vanaf de eerste keer dat in 2016 de "Best of Industry Award" werd uitgereikt zijn er niet eerder zoveel deelnemers geweest. In totaal ontving de organisator, MM Maschinenmarkt, 190 inzendingen in 24 categorieën. MM Maschinenmarkt is een vakblad dat deel uitmaakt van de Vogel Communications Group en is gevestigd in Würzburg. Dit jaar kon er gedurende vijf maanden online gestemd worden. In deze periode werden bijna 20.000 stemmen uitgebracht. Innovaties en oplossingen die tussen juni 2021 en maart 2022 op de markt zijn gebracht, kwamen in aanmerking voor de award.

Video thumbnail
Tekst

"Dat er in het intern transport steeds weer ongelukken gebeuren, waarvan sommige ernstig, is een waarheid als een koe," zei Bernd Maienschein, vakredacteur van MM Logistik, tijdens de online prijsuitreiking op 12 december j.l. "Linde Motion Detection richt zich op beweging achter de truck. Als het systeem beweging detecteert, voorkomt het automatisch dat de truck achteruit rijdt en waarschuwt het de chauffeur via het display. Optioneel kan deze waarschuwing ook akoestisch worden gegeven. Het voertuig kan pas weer rijden als de gevaarlijke situatie is opgelost en het gaspedaal actief in de beginstand is teruggebracht. Deze door Linde ontwikkelde veiligheidsmaatregel resulteert in minder ongevallen en - niet te vergeten - een hogere productiviteit van het intern transport," voegt de uitgever eraan toe.

"We zijn verheugd dat het Linde assistentiesysteem als winnaar gekozen is en zien dit als een bevestiging dat we op de goede weg zijn met onze inspanningen om de veiligheid in het intern transport te verbeteren," reageerde Fabian Zimmermann, Product Manager Safety, enthousiast op de prijs. "Deze erkenning van klanten en experts uit de branche motiveert ons om door te gaan op de ingeslagen weg. Het maakt duidelijk hoe cruciaal het onderwerp veiligheid is voor de bedrijfsvoering. Veel dank aan iedereen die op Linde Motion Detection heeft gestemd."