Bijzondere tijden vragen om zorgvuldig onderhoud. Wist u bijvoorbeeld dat stilstand van hef- en magazijntrucks een negatief effect hebben op de levensduur en de prestatie van de batterijen? Ook draagt zorgvuldig onderhoud van de gel, loodzuur en lithium-ion accu’s bij aan een veilige werkomgeving. 
Tekst

Stilstand is achteruitgang

Het is waarschijnlijk wel bekend dat wanneer de batterijen voor een lange periode in opslag gaan, de batterijen volledig opgeladen weggezet moeten worden. Bewaar de batterijen in een droge, vorstvrije en goed geventileerde ruimte.

Zorgvuldig onderhoud en opslag van loodzuur batterijen en gelbatterijen

  • Eens per maand moeten de batterijen volledig opgeladen worden (in verband met zelfontlading) met de bijpassende lader om de prestatie optimaal te houden.
  • Na het laden moet het vloeistof niveau van de cellen gecontroleerd worden en eventueel bijgevuld worden. Deze laatste vloeistofcontrole geldt niet voor de gel en Li-ion batterijen.
  • Gedurende de opslagperiode is het van belang de batterij van de truck los te koppelen.
  • Een loodzuur batterij bevat lood en zwavelzuur. Het is erg belangrijk om te werken volgens de juiste richtlijnen.

Optimaal onderhoud en opslag van Li-ion batterijen

  • Sla de lithium-ion batterijen alleen volgeladen op.
  • Afhankelijk van de capaciteit; laadt eventueel maandelijks op totdat de batterij vol is.
  • Een ideale opslag temperatuur voor Li-ion batterij is 15 tot 30 graden.
  • Onderhoud aan de batterij is niet nodig.

Batterijen opslaan, vullen en wisselen moet zorgvuldig gebeuren. Begin er niet aan als u hier geen ervaring mee heeft omdat dit kan leiden tot onveilige situaties en ongelukken.

Heeft u vragen? Of heeft u hulp nodig? Wij helpen u graag verder.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.