Motrac Intern Transport en Motrac Industries zijn beiden voorloper in hun vakgebied. Vanuit de behoefte aan een intern opleidingsprogramma is de samenwerking gezocht tussen beide bedrijven. Zo ontstond een unieke kans voor interne scholing.
Tekst

Motrac Industries (MIZ) is dé specialist in elektrische en hydraulische aandrijftechniek. Iedere dag wordt er bij MIZ gekeken naar manieren om te verbeteren. Of het nu gaat om productinnovaties, kennisverbreding of marktontwikkelingen. Bij MIZ wordt er alles aan gedaan om continu op de hoogte te zijn van de laatste stand der techniek. Motrac Intern Transport (MIT) daarnaast is dé exclusief importeur en distributeur van Linde hef- en magazijntrucks en totaalaanbieder van logistieke oplossingen, gecombineerd met een hoog serviceniveau.

Kennisuitwisseling hydrauliek en elektro-elektronica

De vraag naar extra scholing kwam vanuit de eigen medewerkers en heeft geleid tot het ontwikkelen van twee professionele interne cursussen die gebruikt worden voor het vergaren van extra kennis bij de medewerkers of om nieuwe servicemonteurs de juiste opleiding te bieden. Ruud Roeles, technisch adviseur bij Motrac Intern Transport doceert de cursus elektronica en Wim Beekman, manager engineering bij Motrac Industries de cursus hydrauliek. Vooraf kregen de cursisten een kennistest en op basis van die uitslag stroomt men in op het juiste startniveau. Met als einddoel de kennis en ervaring toe te kunnen passen in de praktijk en daarmee hun ‘License to Operate’ te halen.

Twee vliegen in één klap

De cursussen blijken een schot in de roos! Niet alleen omdat de skills en kennis enorm vooruit zijn gaan, ook omdat er veel meer begrip en waardering voor elkaars specialisme is ontstaan. Daarnaast is het ook gewoon goed én gezellig om samen met collega’s een cursus te volgen.

Kennisuitwisseling hydrauliek en elektro-elektronica