Almere, 6 oktober 2020 – Voor de tweede keer wint Linde Material Handling een gouden medaille voor zijn prestaties op het gebied van duurzaamheid in de Corporate-Social-Responsibility(CSR)-rating van EcoVadis. Daardoor hoort de wereldwijde intern transport specialist in 2020 tot de bovenste twee procent van alle beoordeelde bedrijven in deze sector.
Tekst

“Met de kwaliteit van ons duurzaamheidsbeleid horen wij tot de absolute top in onze branche. Dat is voor ons een erkenning en tegelijkertijd een stimulans", zegt Christophe Lautray, Chief Officer Sales and Service bij Linde Material Handling. De deelname aan de EcoVadis-rating levert altijd concrete adviezen op over hoe wij nog beter kunnen worden, zegt de manager. “De input voor verbetering, gebruiken wij in de doelstellingen van onze strategische toekomstplannen.”

Sinds 2012 neemt Linde Material Handling deel aan de CSR-rating van EcoVadis. De totaalscore van de onderneming is dit jaar aanzienlijk gestegen. Deze keer kreeg Linde Material Handling onder andere erkenning voor verbeteringen op het gebied van milieu en ethiek. De beoordelingen op het gebied van arbeids- en mensenrechten en ook de duurzaamheid waren positieve punten.

De positieve beoordeling van EcoVadis zorgt er ook voor dat klanten en geïnteresseerden steeds meer belangstelling hebben voor de Linde producten. Zo worden bij aanbestedingen steeds vaker bewijzen gevraagd voor de duurzaamheidsprestaties van de onderneming. Soms is dat zelfs een voorwaarde voor deelname. ‘’Met de gouden medaille kunnen wij aantonen dat Linde Material Handling een betrouwbare partner is die op sociaal, ethisch en ecologisch vlak zijn verantwoording neemt‘’, legt Lautray uit. ’’Aan de andere kant wordt het voor ons belangrijker dat ook onze leveranciers deelnemen aan de EcoVadis-rating. Daardoor zijn wij steeds beter in staat om de duurzaamheid van onze toeleveringsketen te bewijzen en te voldoen aan de vereiste aanpak.”

Het ratingagentschap EcoVadis heeft volgens eigen zeggen al meer dan 45.000 partners over de hele wereld beoordeeld. Elke onderneming wordt beoordeeld op de thema's die relevant zijn voor haar bedrijfsgrootte, locatie en branche. Het beoordelingssysteem van EcoVadis is daarbij gericht op continue verbetering. Om de behaalde score te behouden, is het voor een onderneming dus niet voldoende om gewoon te blijven doen wat ze al deed. Bovendien moeten de antwoorden van de uitgebreide vragenlijst met onderneming specifieke documenten zoals CRS-berichten, gedragscodes, interne instructies en rapportages worden aangevuld.