Tekst

ALMERE, februari 2022 – Met de verticale orderpicker Linde V modulair B lanceert Linde Material Handling (MH) een nieuwe, krachtige en robuuste ‘man-up’ truck. Met de komst van deze nieuwe orderverzamelaar is het productassortiment voor magazijnen met brede én smalle gangen uitgebreid. Vlootbeheerders van goederendistributiecentra of productiebedrijven hebben nu een nog ruimere keuze voor een oplossing Op-Maat.

Veel magazijnbeheerders lossen de behoefte aan extra opslagruimte op door meer schappen toe te voegen en de ruimte met een of twee niveaus uit te breiden. Tegelijkertijd nemen daarmee de eisen voor het te gebruiken intern transport toe, omdat de orderverzamelhoogtes dan komen te liggen bij ruim zeven meter. Om op deze hoogte veilig te werken en om ervoor te zorgen dat de operators zich volledig kunnen concentreren op orderpicken, zijn ergonomische trucks nodig met een stabiel chassis. "Het orderpicken is de activiteit die waarde toevoegt in het magazijn en daarmee de kernactiviteit", zegt Matthias Holzwarth hierover, productmanager VNA-voertuigen bij Linde MH. "Met de nieuwe Linde V modulair B orderverzameltruck bieden we onze klanten een krachtige en tegelijkertijd kostenefficiënte oplossing voor precies deze eisen". Met een hefvermogen van 1.000 kilo en een orderpick hoogte tot 7,83 meter voldoen de voertuigen aan de eisen van de klant, zoals die bijvoorbeeld te vinden is in de online detailhandel, in de logistiek van distributiecentra voor kleine onderdelen of bij groothandels voor bijvoorbeeld horeca. De trucks zijn in wezen gebaseerd op de serie van de ‘grote broer’, de V modulair, waarbij de ‘B’ in de modelaanduiding van het nieuwe model 'Best Value' aangeeft. Dit staat voor de noodzakelijke toebehoren die voor deze pickhoogte zijn ingebouwd.

Overtuigende eigenschappen op het gebied van prestaties, ergonomie en veiligheid

Met een maximale rijsnelheid van 11 km/u zorgt de truck voor een snelle voorwaartse verplaatsing. Daarnaast staat de ruime, trillingen dempende cabine, die losgekoppeld is van het chassis, voor comfort voor de bestuurder. Een zachte mat absorbeert vibraties tijdens het rijden met geheven mast. En de solide ondergrond aan de rand van de cabinevloer zorgt voor een stevig grip bij het orderpicken. Door de lage leuning in de bestuurderscabine kan de operator de goederen gemakkelijk en veilig uit het schap halen. De optionele kantelfunctie van de leuning maakt de extra paar centimeters beweging mogelijk die vaak nodig zijn voor een betere toegang in de stellingen. Door de mastconstructie is er een uitstekend zicht op de omgeving en dankzij de elektrische besturing kan er met het voertuig eenvoudig en nauwkeurig worden gemanoeuvreerd. Dankzij het modulaire concept kunnen de verticale orderpickers individueel worden aangepast aan de verschillende eisen van de klant. Afhankelijk van de benodigde prestaties is er bijvoorbeeld keuze uit een 24-volt-motor en 48-volt-motor.

Met verschillende functies zorgt de Linde V modulair B voor extra veiligheid. Zo kan om veiligheidsredenen het apparaat alleen worden verplaatst als de bestuurder met beide handen de sensoren op het bedieningspaneel aanraakt en zijn voeten op de dodemansknop heeft gezet. Bij een hoogte van meer dan 1,2 meter beweegt het bestuurdersplatform alleen als de elektrisch bewaakte zijafsluitingen dicht zijn. Om botsingen met plafonds en wanden te voorkomen, kan de servicemonteur de rijsnelheden en hefhoogtes individueel aanpassen aan de plaatselijke omstandigheden. Voor gebruik in smalle gangen is een scanner beschikbaar in de rij- en lastrichting, die personen en obstakels detecteert. In geval van nood grijpt het beveiligingssysteem voor personen actief in de rijmodus in en voorkomt zo aanrijdingen.

Wilt u vrijblijvend advies of een offerte voor de Linde V modulair B?

Formulier
Aanhef *
Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.