Tekst

Sneller orderpicken, ergonomisch werken en betere bescherming voor de medewerkers: dat zijn slechts een aantal voordelen van de nieuwe verticale orderverzameltruck V08 van Linde Material Handling. Met deze truck is frequent orderpicken tot een pickhoogte van 2,80 m mogelijk en helpt het logistieke managers om vat te krijgen op de kosten van arbeidsintensieve verzamelprocessen.

In veel magazijnen moeten steeds meer goederen in steeds kortere tijd worden verzameld. Vaak is het niet meer voldoende om alleen op het eerste niveau orders te verzamelen, maar worden goederen ook op het tweede niveau opgeslagen. Tot een hoogte van 1,60 meter kan behoorlijk comfortabel met een horizontale orderverzameltruck worden gewerkt. Boven deze hoogte wordt het werken voor de medewerkers onaangenaam, vermoeiend - en inefficiënt.

Bij de nieuwe verticale orderverzameltruck V08 van Linde beweegt niet alleen het bestuurdersplatform omhoog, maar ook de pallet voor de gepickte goederen. De bestuurder kan de goederen vanuit de stelling meteen op de vorken plaatsen en naar de volgende picklocatie bewegen. "Dat zorgt voor een hogere efficiëntie, wanneer medewerkers regelmatig orders verzamelen vanaf het eerste en het tweede niveau", aldus Eloïse Lévêque, productmanager bij Linde Material Handling.

Medewerker Linde Material Handling op Linde V0801 schuift producten op pallet - Nieuwe orderverzameltruck
Tekst

Omdat er in bedrijven op heel verschillende wijze orders worden verzameld, zijn er twee uitvoeringen:

  • Bij de Linde V08-01 zitten de vorken vast verbonden aan het sta-platform en heeft de bestuurder direct toegang tot de vorken vanaf het platform. Op die manier kunnen grotere of zware producten vanuit de stelling op de pallet of de rolcontainer worden geschoven, zonder ze te hoeven optillen. Voor situaties met weinig ruimte en krappe bochten is er de variant met korte rijpoten en een hefvermogen van 700 kg (bij een lastzwaartepunt van 500 millimeter). De variant met langere rijpoten heeft een hefvermogen van 1000 kg en zorgt voor een hogere stabiliteit.
  • Het tweede model, de Linde V08-02, beschikt over initiaalheffing met een hefvermogen van 800 kg. Daarmee kan de bestuurder de vorken onafhankelijk van het platform bewegen, en zo de goederen uit de stelling op een comfortabele hoogte op de pallet te plaatsen.
Tekst

Ergonomie zorgt voor productiviteit

Alle laag- en middelhoogheffende orderverzameltrucks van Linde Material Handling kennen dezelfde bedieningsfilosofie. Hierdoor kunnen de medewerkers makkelijk tussen de verschillende trucktypes wisselen. De bediening werkt tijdsbesparing in de hand. Een belangrijk kenmerk van de V08 is het in hoogte verstelbare stuur met rijvlinders om van richting te veranderen. De rijvlinders voor het laten stijgen of dalen van het bestuurdersplatform – evenals die voor de liftfunctie van de vorken van de V08-02 – zijn in het midden van het stuur aangebracht, zodat de truck met één hand kan worden bediend. Het platform kan ook tijdens het rijden al met een voetschakelaar worden verlaagd wat de efficiëntie verhoogd.

Een multifunctioneel kleurendisplay in het dashboard biedt via grote cijfers en symbolen een duidelijk overzicht van alle belangrijke informatie. Het op maat gemaakte fleet managementsysteem Linde:connect met optionele cloud-oplossing draagt bij aan een hogere productiviteit.

Drie Linde V08 trucks in groot magazijn - Nieuwe orderverzameltruck
Tekst

Met de nieuwe modellen beschikken de klanten niet alleen over een grotere overslagcapaciteit, maar ook over meer veiligheid en minder kans op ongevallen binnen het warehouse. Door het verbeterde ontwerp, met de focus op zicht, heeft de bestuurder meer overzicht. Diverse extra’s zijn optioneel mogelijk, zoals veiligheidshekjes, een extra handreling voor veilige houvast tijdens het achteruitrijden, en een geïntegreerde bumper in het chassis of het veiligheidssysteem Linde Curve Control voor automatische snelheidsverlaging in bochten.