Tekst

MotracLinde heeft het meest uitgebreide aanbod aan pallettrucks en stapelaars in de markt

De nieuwe pallettrucks met zitplaats hebben een hefvermogen van 1.2 tot 2.5 ton. Met deze pallettrucks, stapelaars en double stackers sluit Linde de uitgebreide vernieuwing van zijn pallettruckportfolio met zit- en staanplaatsen af. Met in totaal 19 modellen heeft het nu veruit het grootste aanbod op de markt.

Het assortiment van pallettrucks en stapelaars is de afgelopen anderhalf jaar geleidelijk vernieuwd en uitgebreid. De laatste innovatie bestaat nu uit de pallettrucks met zitplaats in het hefvermogen van 1.2 tot 2.5 ton. Alle trucks hebben een nieuwe chassisbreedte van 820 millimeter. De trucks zijn ook leverbaar in de bredere RW uitvoering (R = bestuurdersstoel, W = wide/brede uitvoering) met een breedte van 970 millimeter. Alle modellen zijn voorzien van een comfortabele (op verzoek ook met stoelverwarming en hoofdsteun verkrijgbare) bestuurdersstoel, die voorkomt dat de bestuurder vroegtijdig moe wordt. De fijngevoelige TipControl zorgt voor een snelle en nauwkeurige handling. De bestuurder kan alle vork- en mastfuncties heel precies aansturen met zijn duim en wijsvinger, zelfs wanneer hij werkhandschoenen draagt. De pols van de bestuurder wordt ondersteund door een armsteun met hoogteverstelling. De magazijnvoertuigen zijn met name bedoeld voor grote warehouses en productieruimten.

Nieuwe functies voor verbeterde prestaties

Ook op het gebied van performance onderscheiden de nieuwe T20/25 R(W)-pallettrucks, de D12 R(W)-double stackers en de L14/16 R(W)-stapelaars zich. Ze bieden de mogelijkheid om de vorken al tijdens het rijden te heffen of te laten zakken, wat het opslag- en ophaalproces versnelt.

Stoel individueel aan te passen

Uit gesprekken met logistiek managers blijkt dat de ergonomie van voertuigen een essentiële factor is. De stoel is hierin van groot belang, dit moet immers een comfortabele plek zijn om te werken. Daarom zijn de stoelen in deze nieuwe truckrange individueel aan te passen op lichaamshouding. Zo kan de kanteling van de rugleuning, de afstand tot het bedienpaneel en het gewicht worden aangepast via de hendels onder de stoel.

4x meer veiligheid

De hoge zitpositie van de bestuurder, gepositioneerd in een hoek van 90° ten opzichte van de rijrichting, biedt een goed zicht tijdens het voor- én achteruitrijden. Het zichtveld is door geoptimaliseerde hefmastprofielen nog verder verbeterd. Hiermee heeft de bestuurder uitstekend zicht zowel op de weg als op de last en dat zorgt voor een optimale veiligheid. Met de optioneel verkrijgbare panoramaspiegel voor pallettrucks met een bestuurdersstoel is echt élke dode hoek rondom het voertuig zichtbaar. Verder beschikken de trucks over 3 autonome remsystemen; de truck remt automatisch bij het loslaten van de rijschakelaar, bij het verlaten van het gebied boven de dodemansknop en bij het indrukken van de noodstopknop.