Tekst

Motrac heeft op 26 juni een samenwerkingsovereenkomst getekend met Brigade Generaal Ir. G.L. Schonewille van het Materieellogistiek Commando van de Koninklijke Landmacht voor de levering en onderhoud van alle nieuw te leveren interne transportmiddelen. De komende 4 jaar worden grote aantallen vorkheftrucks, pallettrucks, stapelaars en reachtrucks geleverd aan de Koninklijke Landmacht, Luchtmacht, Marine en Marechaussee en tijdens hun levensduur onderhouden.

Moderniseren en verduurzamen

Het Materieellogistiek Commando is vorig jaar op zoek gegaan naar een strategische samenwerkingspartner voor de interne transportmiddelen van alle defensieonderdelen. Deze behoefte is via een openbare aanbesteding aan de markt bekendgemaakt. Behalve modernisering van de vloot waren verduurzamen en ontzorgen van defensie belangrijke selectiecriteria. Motrac heeft deze opdracht gewonnen op basis van de 'gunnen op waarde methode'.

Ontzorgen

Motrac gaat aan defensie merendeels elektrisch aangedreven vorkheftrucks, pallettrucks, stapelaars en reachtrucks leveren. Daarmee worden gefaseerd alle oude diesel aangedreven interne transportmiddelen vervangen en ontstaat er een duurzamere vloot met een grotere uniformiteit. De komende 10 jaar gaat Motrac defensie volledig ontzorgen bij de inzet en het onderhouden van de geleverde interne transportmiddelen.

Fleetmanagement

Behalve alle nieuw te leveren interne transportmiddelen gaat Motrac via het eigen servicenetwerk en actief fleetmanagement de vloot onderhouden. "Wij zorgen ervoor dat het logistieke materieel de komende 10 jaar inzetbaar is en dat defensie kan voldoen aan de wetgeving voor dieselmotorenemissie", aldus Motrac