De vraag welke energieoplossing u voor uw heftruck moet kiezen is steeds belangrijker geworden, waarbij in het bijzonder aandacht wordt besteed aan de Total Cost of Ownership (TCO). Toch spelen niet alleen de aanschafprijs en bedrijfskosten een belangrijke rol bij de aanschaf van een heftruck.
Tekst

Elke inzet heeft zijn eigen eisen. Denk aan:

  • gebruik binnen of buiten

  • de benodigde ruimte om te tanken of op te laden

  • de energiekosten

  • duurzaamheid / milieubewuste keuze

  • wettelijke eisen, zoals het niet binnen mogen rijden met dieseltrucks met een capaciteit tot en met 12 ton (iSZW).

Om bovenstaande redenen krijgen lithium-ion batterijen, naast de bekende verbrandingsmotoren en loodzuur batterijen, steeds meer aandacht als één van de voorkeurstoepassingen. Motrac heeft een breed scala aan modellen en diensten en geeft uitgebreid advies om bij uw bedrijf de juiste toepassingen in te zetten. Daarnaast biedt Motrac met onze Linde trucks de nieuwste technologie voor elke energieoplossing. En welke oplossing u nu ook gebruikt, wij helpen u graag om het beste uit uw energievoorziening te halen.

Linde elektrische trucks op een rij

Gebruikt u elektrische heftrucks met loodzuur batterij?

Vergeet niet om een loodzuur batterij tot 20% te ontladen. Dit verlengt de levensduur van de batterij. Als ‘bewezen’ energieopslag is de loodzuurtechniek ideaal voor elektrische vorkheftrucks en magazijntrucks met een gemiddeld tot laag gebruik. Loodzuurtrucks zijn kostenefficiënter dan verbrandingstrucks met aanzienlijk lagere bedrijfskosten (energie en onderhoud) en zijn daarnaast perfect voor binnen gebruik.

Tekst

Heeft u een Linde verbrandingstruck (IC-truck)?

Wist u dat onze IC-trucks een gepatenteerde hydrostatische transmissie hebben? Ze beschikken over uitzonderlijk zuinige motoren die vele uren achter elkaar kunnen werken. Linde IC-trucks verbruiken in vergelijking tot concurrenten 30% minder brandstof. Daarnaast dragen de lange intervallen tussen onderhoudsbeurten (1.000 uur van de motor en wel 3.000 tot 6.000 draaiuren van de hydrauliek) bij aan minder stilstand van uw truckvloot.

Onze service monteur kan op uw verzoek ervoor zorgen dat de automatische motor afslag, die standaard onderdeel is van ons fleetmanagement systeem wordt ingesteld. Dit vermindert het brandstofverbruik.

Linde verbrandingstruck

Bovendien hebben veel Linde trucks verschillende gebruiksstanden. Zo zijn bij de trucks in de ‘Performancemodus’ alle parameters ingesteld op of nabij het maximum. Daarentegen verminderen de prestatieparameters (acceleratie, achteruitrijsnelheid, hefsnelheid) wanneer de trucks in de ‘Efficiëncy & Economy modus’ staan, waardoor het brandstofverbruik daalt, zonder dat dit aantoonbaar ten koste gaat van de productiviteit.

Tekst

Schakel over naar de ECO-stand

Zet de truck in de ECO-stand om brandstof/energie te besparen. De ECO-modus van Linde heeft het meeste effect op trucks met een motor, omdat de kosten van een volle tank diesel of een volle gasfles veel hoger zijn dan de kosten van het opladen van een tractiebatterij. Toch zal het ook bij elektrische trucks de energie-efficiëntie verhogen. De ECO-stand is ontworpen om een grotere impact te hebben op het brandstof- of energieverbruik, dan op de kleine vermindering van de productiviteit die daaruit voortvloeit.

Tekst

Verander indien mogelijk de gewoonten van de chauffeurs

Werk samen met uw chauffeurs aan een efficiënter gebruik van de trucks:

  • verlaag de snelheid
  • vermijd dubbele handelingen
  • beperk de rijafstanden door de routes over het terrein te wijzigen, taken te combineren en zo efficiënter te werken

Hebben de heftruckchauffeurs bij uw bedrijf behoefte aan een opfriscursus? Motrac biedt verschillende trainingen aan.

heftrucktrainingen
magazijntrucktrainingen
Tekst

Overweeg om over te stappen op elektrische heftrucks

Elektrische heftrucks van Linde hebben een hoog rendement en bieden zowel comfort voor de bestuurder als kostenefficiëntie, en dit alles met het bekende veiligheidseisen van Linde. Linde trucks blinken uit vanwege hun precisie en wendbaarheid, wat bijdraagt aan een hoge lasthandling.

Maak een laadschema

Stel de lader zo in zodat het laden tijdens de daluren plaatsvindt. Dit draagt bij aan lagere energiekosten.

Overweegt u om over te stappen op lithium-ion, of heeft u hulp nodig heeft bij het maken van de juiste keuze voor energieoplossing? Wij helpen u graag verder met een snelle energiecheck en hebben voor elke inzet een passende oplossing.

Linde lithium-ion stapelaars
lithium_ion-batterij Linde

Advies van een expert?

Wij nemen binnen een werkdag contact met u op voor een vrijblijvend advies Op-Maat.

Formulier
Waarmee kunnen we u helpen? *
Aanhef *
Ik kan deze toestemming te allen tijde intrekken, daarna ontvang ik geen nieuwsbrieven meer. Uw informatie wordt nooit met derden gedeeld. Meer informatie over hoe wij omgaan met uw gegevens vindt u in ons Privacybeleid.