Magazijnsystemen: uw opslag oplossing

  • Opslagsystemen voor elk type warehouse
  • Magazijnsystemen en magazijnstellingen op maat
  • Magazijnsystemen voor pallets & losse goederen
Weten welk type magazijnsysteem bij uw situatie past?
magazijnsystemen;

Welke magazijnsystemen zijn geschikt voor mijn bedrijf?

Afhankelijk van uw type bedrijf, zijn er diverse soorten magazijnsystemen mogelijk. Welk systeem het beste bij uw bedrijf past, is afhankelijk van diverse factoren, zoals:

  • Oppervlakte warehouse/ magazijn
  • Gewenste kostenbesparing
  • ROI
  • Type goederen
  • Business doelen

Binnen een magazijn of warehouse worden ook vaak meerdere soorten magazijnsystemen en magazijnstellingen gebruikt. Daarnaast kunnen ze op maat gemaakt worden voor uw bedrijf. Hulp nodig bij het maken van een keuze? Laat u adviseren door een specialist!

Type magazijnsystemen en magazijnstellingen 


Industrieel rackingsysteem
Dit rackingsysteem is ideaal voor goederen op pallets, die in hoge en smalle gangen opgeslagen moet worden. De handelingen worden uitgevoerd door magazijnkranen.

Rack Clad gebouwen
Dit is de beste oplossing voor hoge warehouses tot 40 meter, maar ook nog hoger dan 40 meter. De racking structuur wordt opgebouwd en vervolgens wordt er een ‘huls’ van muren en het dak omheen geplaatst, de buitenkant van het warehouse. De opbouw van een dergelijk warehouse begint dus aan de binnenkant in plaats van aan de buitenkant, anders dan bij een conventioneel magazijn. 

Wij zijn voor de bouw van dergelijke bouwwerken gecertificeerd EN 1090-1:2009/ A1 2011 1, ‘Execution of steel structures and aluminum structures. Requirements for conformity assessment of structural components’.

Drive in magazijnsysteem
Door te kiezen voor dit type opslagsysteem, creëert u een grotere opslagdichtheid. De extra opslagcapaciteit wordt gecreëerd doordat stellingen dicht op elkaar staan. U heeft beperkte toegang tot elke pallet, zodat u meer opslagplaats heeft. Met dit type opslagsysteem kunt u tot 85% van uw warehouse benutten voor opslag van goederen.

Drive-in racking magazijnstellingenPallet racking systeem 
Met dit type magazijnstellingen heeft u met behulp van een heftruck direct toegang tot al uw goederen. Uw goederen worden op pallets in de stellingen opgeslagen.

Pallet racking magazijnstellingen  Pallet racking magazijnstellingen Wide span racking magazijnstellingen

Dit zijn brede en/of lange magazijnstellingen, waar u direct bij uw goederen kunt. Deze goederen liggen op de stellingen en dus niet op pallets. Dit type racking wordt veel gebruikt voor kleine en middelgrote goederen.

Wide span racking magazijnstellingenMobiele pallet racking
Deze opslagstellingen zijn verrijdbaar. Hierdoor ontstaat een compacte opslagmethode, omdat u zelf het vereiste gangpad opent, wanneer u bij een bepaalde stelling moet. Het mobiele pallet rackingsysteem is een slimme keuze wanneer ruimte een uitdaging is in uw magazijn.

Mobile pallet racking - mobiele magazijnstellingen

 

Uw magazijnsysteem kiezen

Het kiezen van het juiste magazijnsysteem is niet eenvoudig. U dient rekening te houden met het volume van uw warehouse, in welke mate uw warehouse wel of niet geautomatiseerd is en het type goederen wat u opslaat. 

Daarom is elke situatie anders en kan het ook voorkomen dat er een combinatie van magazijnsystemen in uw warehouse geïntegreerd kan worden. Een warehouse specialist van MotracLinde kan u advies op maat geven.