Magazijninrichting

Op zoek naar een totaalleverancier voor uw interne logistiek? Motrac en Lalesse Logistic Solutions helpt bedrijven al ruim 65 jaar met het inrichten van magazijnen en warehouses. Hierdoor wordt tijd, geld en ruimte bespaard!

Wilt u uw warehouse (her)inrichten en hierdoor tijd, geld en ruimte besparen? Lees hieronder wat Motrac voor u kan betekenen.
magazijnsinrichting;

Doorgroeien in uw warehouse of magazijn?

De economie trekt aan, de markt groeit en u heeft behoefte aan extra opslagruimte? Opslagruimte is duur. Daarom groeien veel grotere (deels) geautomatiseerde warehouses met hun opslag in de hoogte, of versmallen zij de gangpaden.

Ook een kleiner, manueel magazijn kan baat hebben bij het herinrichten of uitbreiden van het magazijn. Ondanks dat de schaalgrootte en de investering hier geringer zijn dan bij grote warehouses. Een manueel magazijn kan kiezen voor compactere en hogere stellingen of voor de inzet van een reachtruck en handpallettrucks.

Motrac is er voor u als ondernemer, of u nu een manueel magazijn of een (deels) geautomatiseerd warehouse heeft. Al meer dan 65 jaar ervaring met zowel grote als kleinere projecten!

Efficiënte warehouse inrichting: kwaliteit, snelheid, veiligheid

Een efficiënt ingericht warehouse is een omgeving waar het vloeroppervlak optimaal benut wordt, de juiste machines worden ingezet en de verkeersstromen logisch zijn. Dit zorgt voor kwaliteit, veiligheid en een hoge handelingssnelheid. De omgeving moet daarnaast berekend zijn op toekomstige groei. Een goed uitgedacht stappenplan is essentieel bij de (her)inrichting.

Het effect van een inefficiënte inrichting

Een onlogische magazijnindeling en inrichting zorgt ervoor dat medewerkers niet snel en veilig kunnen werken. Men loopt elkaar voor de voeten. Machines en mensen ontmoeten elkaar idealiter zo min mogelijk. Rijbanen en looppaden moeten daarom zoveel mogelijk gescheiden worden. Vergelijkbaar met de situatie op de openbare weg waar de doorstroom vlekkeloos en als een goed geoliede machine verloopt.

Het verplaatsen van systemen als de indeling niet goed blijkt te zijn, is tijdrovend en kostbaar. Het is van het grootste belang dat de inrichting direct goed gebeurt.

Werkwijze: (her)inrichten van uw warehouse

U denkt eraan om uw warehouse efficiënter in te richten? Motrac helpt u graag. Het stappenplan ziet er als volgt uit:

1. Uitdagingen en doelstellingen bespreken
2. Start data-analyse
3. Prognose op basis van voorraadcijfers, groeiverwachting en artikelen
4. 3D concept tekening op maat
5. High-level budgetindicatie

De 3D concept tekening wordt gemaakt om de inrichting van uw warehouse te visualiseren. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld duidelijk of alle activiteiten in het huidige warehouse behouden kunnen blijven.

Wanneer u kiest voor een magazijninrichting waarbij manuele handelingen worden gecombineerd met automatisering, wordt het proces aan de hand van een concept tekening opnieuw getoetst.  

Warehouse engineering

Engineers van Motrac ontwerpen de oplossingen voor op maat gemaakte inrichtingen. Zowel lay-out engineering als product engineering vindt plaats in eigen beheer.

Warehousematerialen

Warehouse- en magazijntrucks
Alle materialen die nodig zijn voor de (her)inrichting van uw warehouse of magazijn kunnen geleverd worden door Motrac. Er is een breed aanbod materiaal voor intern transport zoals:


Verschillende trucks worden geautomatiseerd aangeboden (de Linde Robotics lijn). Daarbij kan bijna elke standaard Linde magazijntruck tot AGV (automated guided vehicle) worden omgebouwd.

Opslagsystemen en orderpicksystemen
Ook voor innovatie orderpick- en opslagsystemen kun je bij Motrac terecht. Er is een uitgebreid aanbod magazijnstellingen (racking) en magazijnkranen. Ook de compact AutoStore oplossing behoort tot de mogelijkheid, inclusief de benodigde software.

Wat voor u de meest passende oplossing is, hangt af van uw situatie en wensen.

Wat herinrichten voor u kan betekenen vertelt Reinoud Pauwels van Megagroup in deze video (4:30 min)

 

Uw totaalleverancier in logistiek met meer dan 65 jaar ervaring

Motrac en Lalesse Logistic Solutions is uw one-stop shop voor warehouse automatisering en inrichting. Alle diensten worden onder één dak aangeboden. Hierdoor wordt er snel geschakeld en worden eventuele aanpassingen vlot doorgevoerd. Per klant wordt er gekeken wat nodig is en wat financieel rendabel is. Met meer dan 60 jaar ervaring in logistiek is Motrac een betrouwbare en ervaren partner.
Wilt u persoonlijk advies over de (her)inrichting van uw warehouse of magazijn? 
Maak dan een afspraak met een logistiek expert voor een oriënterend gesprek.

Financials: huren of leasen?

Leasen

Bij Motrac Leasing staat er altijd een team van specialisten klaar om u te adviseren over de verschillende leaseoplossingen. De trends en ontwikkelingen binnen de markt worden nauwlettend gevolgd en hierdoor kan iedere leaseconstructie precies op uw wensen afgestemd worden. Lees hier alles over logistieke materialen leasen.

Huren

Huren van een warehouse- of magazijntruck behoort ook tot de mogelijkheden. Wanneer u af en toe een extra truck nodig heeft om de werkzaamheden op te vangen, wilt u natuurlijk niet dat deze de rest van het jaar bij u stilstaat. Daarom heeft u bij Motrac de mogelijkheid een heftruck te huren. Vanaf 1 dag tot meer dan een jaar. Bekijk de mogelijkheden voor het huren van heftrucks en magazijntrucks.