Magazijnkranen: optimaliseer uw capaciteit

  • Optimaal gebruik van het beschikbare vloeroppervlak
  • Werken binnen zeer smalle en hoge gangen
  • Capaciteit verdubbeling of verdrievoudiging
Interesse in magazijnkranen? Neem nu contact met ons op!
Magazijnkranen;

Wat zijn Magazijnkranen?

Magazijnkranen zijn speciale machines die ontwikkeld zijn om binnen een smalle ruimte, en tot grote hoogte, orders te kunnen picken. De ruimte die de magazijnkranen nodig hebben is slechts een paar cm meer dan de goederen die zij ophalen. Hierdoor wordt de ruimte binnen een warehouse nog efficiënter benut.

Een magazijnkraan kan zich zowel horizontaal als verticaal verplaatsen en werkt volledig automatisch. Hierdoor kan de capaciteit van uw warehouse verdubbelen of zelfs verdrievoudigen. Ook kunt u door de integratie van magazijnkranen uw ruimte effectiever indelen en zo eenvoudig uitbreiden.   

Hoe werken magazijnkranen?

Een magazijnkraan werkt tussen stellingen. Bovenaan een stelling is een rail gemonteerd, evenals op de vloer. De magazijnkraan beweegt zich op deze rail tussen de stellingen. Afhankelijk van het type magazijnkraan, kan deze een hoogte van 45 meter bereiken. 

Type magazijnkranen

Er zijn verschillende type magazijnkranen beschikbaar. Welk type bij uw warehouse past is afhankelijk van de goederen die u in uw magazijn heeft en uw eigen behoeften. 

Daarom worden de kranen eigenlijk altijd custom made gemaakt, zo passen ze precies bij uw goederen en behoeften. Waar Motrac sterk in is, zijn de wissel rijdende systemen, waardoor de kranen meerdere gangen kunnen bedienen.
Wilt u weten wat voor type magazijnkraan bij uw warehouse of magazijn past? De warehouse specialist van Motrac/Reesink Logistic Solutions adviseert u graag!