Bandenservice

Goede banden zijn van groot belang voor de efficiëntie en veiligheid van uw heftruck.

Met de Motrac Easy Bandenservice voorkomt u stilstand door versleten banden.
MotracLinde bandenservice;

Veiligheid en soepel werken

Goede banden onder uw heftruck zijn belangrijk voor de veiligheid, maar ook om het werk soepeler te kunnen doen. Zonder de harde slijtlaag op de band wordt uw heftruck instabiel, waardoor deze kan kantelen. Kijk daarom altijd naar de slijtagelijn. 
 
Joule-lijn


Bandenspanning

Heeft u luchtbanden? Dan is ook de juiste bandenspanning heel belangrijk. Deze heeft namelijk invloed op de werking en het rendement dat de band levert. En zeg nou zelf, wilt u niet ook de laagst mogelijke uren-kostprijs behalen?

Band vervangen

Wanneer u de banden vervangt is het belangrijk dat de bouten / moeren van de wielen gelijkmatig worden aangedraaid en worden vastgezet op het juiste aanhaalmoment.

Wilt u dit liever laten doen? Onze monteurs staan voor u klaar. De Motrac Easy-bandenservice levert en monteert heftruckbanden op locatie.

Doordat onze monteur de benodigde banden op ruilvelg bij zich heeft, blijft de stilstand van de heftruck beperkt tot gemiddeld 15 minuten.
De Motrac Easy bandenservice komt met een all-in prijs. Er komen dus geen extra kosten bij. 


Bandencheck

Het is voor uw eigen veiligheid belangrijk om regelmatig een bandencheck te (laten) doen.
Wist u bijvoorbeeld dat banden met warm weer sneller slijten? Dit komt doordat het rubber zacht wordt. Houdt daarom uw banden gedurende de zomer goed in de gaten. Is de slijtagelijn bereikt (zie foto)? Dan is het tijd voor vervanging van uw band.