MVO & Duurzaamheid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Motrac een vanzelfsprekendheid. We vullen het actief in, op verschillende manieren.
MotracLinde is CO2 Prestatieladder gecertificeerd;
Veiligheid en gezondheid centraal bij Motrac
Bij Motrac staat de veiligheid én gezondheid van alle medewerkers voorop. Om dit te kunnen waarborgen is er een speciale Safety functionaris, fysiotherapie voor alle medewerkers en worden de werkplekken jaarlijks gecontroleerd (risico-inventarisatie & risico-evaluatie). Door de volledige aandacht voor veiligheid en gezondheid, staat de medewerker bij Motrac centraal. 

Wat betekent MVO voor u?

Veiligheid & gezondheid centraal
Ook bij u zet Motrac veiligheid en gezondheid centraal. Zo zijn er vele opties mogelijk om uw truckvloot nóg veiliger te maken. Meer weten over deze mogelijkheden? Bekijk hier de diverse mogelijkheden om de veiligheid van uw trucks te verhogen.

Ergonomie
Vanuit de filosofie “Form follows function” zet Motrac ergonomie boven schoonheid. Door de integratie van vele ergonomische eigenschappen worden gezondheidsrisico’s en het ziekteverzuim beperkt.

Voorbeelden van deze ergonomische eigenschappen van de heftrucks zijn het bedieningsgemak en de cabine die via rubberen-metalen lagers losgekoppeld is van de motor en stuuras. Hierdoor worden trillingen en schokken opgevangen en wordt de chauffeur beschermd tegen gevaarlijke ‘whole-body vibration’. 

CO2 Prestatieladder
CO2 prestatieladderWe zijn ons sterk bewust van het belang van een gezond milieu en weten dat verminderen en beperken van onze footprint essentieel is voor het behoud van het milieu. We spannen ons aantoonbaar in om de negatieve effecten te beheersen, door het leveren, onderhouden en optimaliseren van technische en intra logistieke oplossingen.

Als leverancier van innovatieve en duurzame intra logistieke oplossingen, waarbij veiligheid, gezondheid en duurzaamheid centraal staan is in dit kader het energiemanagementsysteem van Motrac gecertificeerd op de CO2-Prestatieladder. Motrac heeft het niveau 3 op de CO2-Prestatieladder behaalt. De CO2-Prestatieladder is een erkend instrument dat in Nederland wordt ingezet door overheidsorganisaties en het bedrijfsleven om CO2-bewust handelen te stimuleren. Meer over Motrac en de CO2 Prestatieladder


Duurzaamheid bij Motrac

Motrac richt zich op het ontwikkelen van efficiënte oplossingen die zowel zuinig zijn als goed voor het milieu. Een voorbeeld hiervan is de eerste verbrandingsmotor die draait op waterstof. Er komen steeds meer innoverende machines bij, die een minimale impact hebben op het milieu. Zo kunt ook u steeds duurzamer ondernemer!

Duurzaamheid bij Motrac vertaalt zich o.a. in de volgende punten:

 • Autobeleid – uitsluitend voertuigen met A- of B-milieulabel
 • Gescheiden afvoer van afvalstoffen
 • Zo min mogelijk ‘paper-waste’
 • Verspilling zichtbaar maken middels het ‘5S werkmodel’
 • Deelname aan de CO2 Prestatieladder
 • Lid van de Milieu Recycling Federatie

Linde: koploper in duurzaamheid en innovatie

Vorkheftrucks en magazijntrucks die voldoen aan de hoogste technische standaarden, voor maximale productiviteit en een laag energieverbruik – dat is waar Linde voor staat. Als marktleider in Europa streeft Linde naar een toppositie op alle belangrijke industriële markten. 

De visie van Linde op duurzaamheid: we willen voorop lopen in onze sector en tegelijkertijd verantwoord zaken doen.


Duurzame productontwikkelingen

De Linde Hydrostaat – al 60 jaar ongeëvenaard

Hét kenmerk van Linde-trucks is de hydrostatische aandrijving. Deze staat symbool voor soepel rijden, een tot op de millimeter nauwkeurige positionering en minimale slijtage. In tegenstelling tot mechanische aandrijvingen wordt het vermogen hier vrijwel zonder verliezen overgebracht via een gesloten, onderhoudsvrij oliecircuit. Linde verbrandingstrucks verbruiken tot 50% minder olie vergeleken met de concurrentie. Linde is dankzij de hydrostaat, die in 1960 voor het eerst op industriële schaal werd geproduceerd, uitgegroeid tot marktleider in Europa.


Linde elektrische vorkheftrucks

De strengere emissiestandaarden voor voertuigen met een verbrandingsmotor en de aanhoudende verschuiving naar elektrische aandrijvingen hebben de vraag naar elektrische vorkheftrucks doen stijgen, en daarmee ook de vraag naar elektrische trucks met een grotere capaciteit (tot 8 ton). Samen met de grote elektrische trucks heeft Linde in 2014 ook nieuwe elektrische vorkheftrucks gelanceerd, met een laadcapaciteit van 1,2 tot 2 ton. Deze verbruiken 17% minder energie dan de eerdere modellen.

Li-ION als alternatief voor loodzuur accu’s

Op dit moment ligt de focus bij de lithium-ion-accu's voor elektrische voertuigen, die op veel punten superieur zijn aan oplaadbare loodzuur accu's.

De eerste trucks met Li-ION batterijen zijn door Linde geïntroduceerd in 2014.

Koopt u een elektrische truck met Lithium-ion batterij en rijdt u hiermee buiten? Dan komt u in aanmerking voor de subsidieregeling MIA\Vamil.
Laden van de Li-ION batterij
Veilig, eenvoudig en ruimtebesparend laden van de Li-ION batterij

Ergonomische perfectie - stressvrij werken

De productontwikkeling is gericht op de persoon die de machine bedient: de ergonomische filosofie van Linde betekent dat de machine letterlijk rondom de persoon is gebouwd; form follows function.

Tal van ergonomische eigenschappen beperken zo het ziekteverzuim en de gezondheidsrisico’s voor uw medewerkers. Denk daarbij aan het bedieningsgemak van de Linde Load Control en de in rubber gemonteerde voor- en achteras. Deze vangt trillingen en schokken op en beschermt de chauffeur tegen 'whole-body vibration'.
Gerubberde voor en- achteras
In rubber gemonteerde voor- en achteras
Linde Load Control
Linde Load Control

Veiligheid en milieuvriendelijk

Innovaties bij Linde hebben zich altijd gericht op veiligheid en milieuvriendelijkheid, en niet alleen op productiviteit en efficiëntie. Een lager energieverbruik bij de productie heeft een merkbare impact op de kostenstructuur en op de uitstoot van CO2.

Met de Linde voertuigen kunnen klanten energie besparen, de uitstoot verminderen en voldoen aan hoge veiligheidsstandaarden. De R&D- en ontwikkelkosten van Linde Material Handling zijn hoger dan die bij veel andere bedrijven in de sector.

Veiligheidsoplossingen van Linde zijn onder meer de Linde Safety Pilot. Deze intelligente rijhulp helpt bestuurders van trucks bij het voorkomen van operationele fouten en stuurfouten, en minimaliseert zodoende het risico op ongelukken. Linde BlueSpot is een innovatief optisch waarschuwingssysteem voor industriële trucks dat zorgt voor meer veiligheid, met name in de gangpaden en op lastige kruisingen in een magazijn.
Linde Safety Pilot
Linde Safety Pilot
BlueSpot
Linde BlueSpot

Energiemanagement

Dankzij het moderne data dashboard Linde Connected Solutions (Linde Connect Desk) kunnen klanten de energie- en gebruik statistieken van de vloot registreren, versturen en evalueren via speciale (Cloud) software. Linde helpt klanten op deze manier om energie- en kostenefficiënter te werken.


Motrac: als enige aanbieder in de branche ISO14001 gecertificeerd

Wij zijn als enige aanbieder in onze branche ISO 14001 gecertificeerd. Dit betekent dat wij voldoen aan eisen met betrekking tot het beheersen en verbeteren van de prestaties op milieugebied; een aspect dat steeds vaker een rol speelt bij (internationale) aanbestedingen.

Bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan, kiezen voor Linde
Waarom kiezen voor Linde?
 • 1.4 ton minder emissies in vergelijking met concurrentie
 • Tot 20% minder energieverbruik
 • Lager geluidsniveau
 • Tot 50% minder olieverbruik in vergelijking met de concurrentie
 • Tot 98% recyclebaar
 • Li-ION technologie voor nagenoeg alle elektrisch trucks beschikbaar

Enkele Linde Duurzaamheid Awards

UKWA Technical Innovation Award voor Dynamic mast Control
UKWA-logoIn juli 2015 kreeg Linde Material Handling een award van de Britse Warehousing Association voor de Dynamic Mast Control, dat schommelbewegingen van de mast neutraliseert via kleine tegenbewegingen.
Zo kan de bestuurder veilig en efficiënter werken op hoog niveau. Ook verloopt het stapelen van pallets sneller en is er minder schade aan goederen.


FLTA Award voor Linde Safety Pilot 

FLTA-logoLinde kreeg de FLTA Award van de British Forklift Truck Association (FLTA) uitgereikt in de categorie veiligheid voor de Linde Safety Pilot.
Peter Harvey, Managing Director van FLTA: "Linde speelt een belangrijke rol bij het verkleinen van het risico op ongelukken en op letsel, zowel bij bestuurders als bij de mensen die met hen samenwerken."



Linde Sustainablity Brochure 

Download de Linde Sustainability Brochure > [PDF]

Advies over duurzaamheid? Of meer weten over Linde oplossingen? 
Neem contact met ons op.