Parlevliet & Van der Plas: 20% daling ziekteverzuim

“De Linde heftrucks zijn van een zodanige kwaliteit dat de economische levensduur langer is dan bij andere merken.”
Klantcase Parlevliet & vd Plas;
Met ruim 6.000 medewerkers behoort het Nederlandse familiebedrijf Parlevliet & Van der Plas Group tot de grootste visserijbedrijven in de wereld. De groep bestaat uit drie divisies, actief in pelagische visserij, demersale visserij en het verwerken en verkopen van visproducten. MotracLinde heeft de afgelopen jaren al vele tientallen heftrucks geleverd aan bedrijven van de Parlevliet & Van der Plas Group, waaronder een twintigtal in IJmuiden.

Logistieke uitdaging

Logo Parlevliet & vd Plas“Wij hebben enkele jaren geleden besloten met MotracLinde te gaan samenwerken voor het leveren en servicen van alle benodigde heftrucks”, vertelt John Zeijderveld Port Operations & Coldstore manager van het bedrijf. “Elke 5 á 6 jaar kopen wij nieuwe heftrucks om zowel te kunnen profiteren van diverse technische verbeteringen als het verder verduurzamen van ons materieel. In IJmuiden beschikken wij over een vrieshuis met 60.000 ton aan opslagcapaciteit”, vertelt Zeijderveld. “Voor het efficiënt exploiteren daarvan moet circa 85% van de totale capaciteit continu worden benut en de logistiek optimaal worden georganiseerd.”

Klantcase Parlevliet & vd Plas
Klantcase Parlevliet & vd Plas

Oplossing

Naast het rijcomfort en de veiligheid voor chauffeurs zijn goede ervaringen bij andere bedrijfsonderdelen doorslaggevend geweest bij de leverancierskeuze. “De Linde heftrucks zijn van een zodanige kwaliteit dat de economische levensduur langer is dan bij andere merken”, vervolgt Zeijderveld. ”Veel van onze heftrucks zijn uitgerust met een beschermend hek om te voorkomen dat verpakkingen van een pallet de cabine inschuiven. Verder remmen de trucks automatisch af als een chauffeur te snel door een bocht wil rijden, waarschuwt de BlueSpot dat er een heftruck aankomt en voorkomt het ‘Dynamic Mast Control’-systeem van Linde slingerende bewegingen en andere risico’s bij hoge opslaglocaties.”

Resultaat

 “Veel chauffeurs rijden bij ons minimaal 6 uur per dag in hun heftruck, zodat ze comfortabel willen zitten. Daarmee voorkom je als bedrijf ziekteverzuim als gevolg van ergonomische klachten, dat is bij ons de afgelopen jaren met bijna 20% gedaald.” Van Zijderveld is ook te spreken over de korte servicelijnen bij MotracLinde; “de benodigde eerstelijns service voor alle hef-/reachtrucks en stapelaars verzorgen wij hier zelf en voor andere onderhoudswerkzaamheden en reparaties komt er altijd een vaste servicemedewerker vanuit MotracLinde”.
Klantcase Parlevliet & vd Plas
Klantcase Parlevliet & vd Plas

Visserijsector, de kansen en uitdagingen

Exclusief interview Diek Parlevliet

Diek Parlevliet

De Nederlandse visserij is een uitdagende sector, onderhevig aan toenemende regelgeving met afgebakende quota, visgebieden en zeedagen.

Hier leest u de visie van Diek Parlevliet over de huidige kansen en uitdagingen.

Lees verder >

Visserijsector: wat wij voor u kunnen betekenen

Branche pagina

Klantcase-Parlevliet

Motrac is al jaren dé intern logistiek expert binnen de hele visketen. Linde trucks aangepast aan de zoute omgevingen, zijn jarenlang roestvrij en inzetbaar.
Linde trucks voor de visbranche zijn maximaal HACCP-proof.

Lees verder >
Praktijkcase Ter Steege Groep

DHZ / Bouwmarkt

Ter Steege Handel kiest voor kwaliteit en veiligheid Linde heftrucks

“Voor ons was de kwaliteit, en dus de bedrijfszekerheid, een belangrijk selectiecriterium, omdat op een aantal vestigingen maar één heftruck of reachtruck aanwezig is voor alle logistieke werkzaamheden”

Praktijkcase Tuinvisie

Optimalisatie van Intern Transport

TuinVisie kiest opnieuw voor kwaliteit en bedrijfszekerheid Linde

“Om onze levertijd richting klanten te garanderen is uitval van heftrucks niet acceptabel. Dat voorkomen wij met de kwaliteit en bedrijfszekerheid van Linde heftrucks.”

Frisia Zout investeert in duurzame Linde heftrucks

Optimalisatie van Intern Transport

Frisia Zout investeert in duurzame Linde heftrucks

“Na onze testperiode waren de betrokken chauffeurs zo enthousiast over het rijcomfort van de elektrische Linde heftruck, dat ze mij letterlijk vroegen of het mogelijk was om die aan te schaffen.”