Optimalisatie warehouse bij Grolleman

“Met deze nieuwe inrichting en een beter doordacht ruimtegebruik creëren wij een verhoging van 40% van onze invriescapaciteit"
Praktijkcase Magazijninrichting Grolleman;
Grolleman Coldstore is een logistieke dienstverlener voor klanten die producten willen laten verpakken, koelen, invriezen en opslaan. Vooral vlees producerende en -verwerkende bedrijven behoren tot de klantenkring. Grolleman Groep is begin jaren ’70 gestart vanuit een kleine vriescel in Olst. Inmiddels is het een succesvol groeiend familiebedrijf dat enkele honderden tonnen vlees per etmaal verwerkt in Apeldoorn. Na een uitbreiding in 2018 neemt die capaciteit toe met 40%.

Logistieke uitdaging:

Coldstore Grolleman wilde de verwerkingscapaciteit en efficiëncy verhogen. Men werkt nu met een drieploegendienst en doordat de logistieke systemen onder extreme vrieskou functioneren, heeft de vloot binnen 3 jaar haar levensduur bereikt.


Resultaten:

Met deze nieuwe inrichting en een beter doordacht ruimtegebruik creëren we een verhoging van 40% meer vrieskapaciteit.

Verder worden alle verplaatsingen met de kranen aanzienlijk efficiënter verwerkt dan alleen met heftrucks. Na enkele maanden operationeel werken met de nieuwe inrichting, worden alle logistieke werkzaamheden voortaan met 2 ploegen uitgevoerd in plaats van 3.

Oplossing:

Alle bestaande verrijdbare stellingen zijn vervangen door vaste stellingen voor zo’n 3000 palletposities, met rijbanen voor magazijnkranen. Een deel van de magazijntrucks worden vervangen door de geautomatiseerde kranen.

“MotracLinde kennen we al jaren als een betrouwbaar leverancier van heftrucks en andere magazijninrichting. Na de overname van Lalesse Europe door het moederbedrijf Royal Reesink werden zij, samen met het nieuw opgerichte bedrijf “Reesink Logistic Solutions”, de meest geschikte leverancier voor het geautomatiseerde project”, aldus Peter Kieftenbelt, technisch bedrijfsleider bij Grolleman Coldstore.

Grolleman logo
Praktijkcase magazijninrichting Hitachi

Warehouse

Magazijninrichting Hitachi

“MotracLinde bleek het beste in staat om onze problematiek te analyseren en een passende oplossing te bieden.”

Magazijninrichting Nabuurs

Magazijn inrichting

Magazijninrichting Nabuurs

"Voor ons is MotracLinde een onafhankelijke adviseur die met kennis van zaken er aan heeft bijgedragen dat ons logistieke proces vlekkeloos verloopt."

BeekmanCampagne lowres

Warehouse

Beekman Transport maakt gebruik van 70 Linde trucks

“Alle hef-, pallet- en reachtrucks worden hier intensief gebruikt en moeten daarom sterk en betrouwbaar zijn”