Johnson Health Tech kiest voor advies, kwaliteit en ontzorgen

“Ik heb ervaren dat Linde voorop blijft lopen met technische innovaties, die zowel het rijcomfort als het veilig werken verbeteren.”
Praktijkcase Matrix Fitness;
Johnson Health Tech, de wereldwijd opererende fabrikant en leverancier van fitnessapparatuur, heeft het Europese distributiecentrum uitgerust met Linde heftrucks, reachtrucks en palletwagens. EDC Supply Chain Manager Dave Kentie heeft na een uitgebreide tender gekozen voor het advies, de kwaliteit en ontzorging van MotracLinde.

Logistieke uitdaging

Logo-JohnsonAlle producten die Johnson Health Tech levert zijn groot, zwaar en moeilijk op pallets stapelbaar. Het merendeel daarvan wordt rechtstreeks aan fitnessclubs geleverd. Voor het inrichten van het magazijn in amper twee maanden was er behoefte aan leveranciers die kwalitatief goed en duurzaam materieel leveren en wilden meedenken over het optimaliseren van onze logistieke processen.
Praktijkcase Matrix Fitness - Linde trucks
Praktijkcase Matrix Fitness - Linde trucks

Oplossing

De belangrijkste selectiecriteria die Kentie hanteerde waren: kwaliteit, professionele service en vooruitstrevend op technisch gebied. "Wij hebben na het vergelijken van drie mogelijke leveranciers voor de elektrische hef- en reachtrucks en palletwagens van Linde gekozen.

Een belangrijke reden daarvoor is het feit dat de accountmanager van MotracLinde vanaf het eerste contact proactief heeft meegedacht over het best passende materieel voor onze processen. Behalve met een deskundig advies heeft MotracLinde ons tevens ontzorgt met een all-in operationeel leasecontract voor het logistieke materieel. Verder hebben zij een professionele service-organisatie waarvan een deel hier vlakbij in Zwijndrecht is gevestigd.” 

Resultaat

In totaal gebruikt Johnson Health Tech momenteel zo’n 15 Linde hef-, reach- en pallettrucks. Afhankelijk van de capaciteitsbehoefte huren ze er regelmatig nog enkele bij, die naarmate de business doorgroeit, na verloop van tijd aan het lopende leasecontract worden toegevoegd. “De afgelopen twee jaar heb ik MotracLinde als een proactieve samenwerkingspartner ervaren, waarmee ik zo nodig snel kan schakelen om onze capaciteit flexibel af te stemmen op de businessontwikkeling”, resumeert Kentie. “Tenslotte heb ik ook nog ervaren dat Linde voorop blijft lopen met technische innovaties, die zowel het rijcomfort als het veilig werken verbeteren.”

Voor Johnson Health Tech is duurzaamheid een belangrijke bedrijfswaarde. "Wij hebben in het kader van ons duurzaamheidsbeleid bewust voor elektrische trucks gekozen. Ook zijn ze allemaal voorzien van de Linde BlueSpot en sommige uitgerust met camera’s om zo veilig mogelijk te kunnen werken.”
Praktijkcase Matrix Fitness - Linde trucks
Praktijkcase Matrix Fitness - Linde reachtruck
Praktijkcase Drankdozijn

Optimalisatie van Intern Transport

Intern Transport DrankDozijn

“De Linde N20 combineert optimale ergonomie en gebruiksvriendelijkheid met topprestaties”

BeekmanCampagne lowres

Warehouse

Beekman Transport maakt gebruik van 70 Linde trucks

“Alle hef-, pallet- en reachtrucks worden hier intensief gebruikt en moeten daarom sterk en betrouwbaar zijn”

MLBroekmanLogisticsDJvD_kleinv2

Warehouse

Broekman Logistics geeft topprioriteit aan magazijnveiligheid

“Behalve de veiligheidsfuncties zijn de flexibele configuratiemogelijkheden, het gebruiksgemak en het rijcomfort van de Linde trucks voor ons bedrijf belangrijke selectiecriteria en voordelen.”