Frisia Zout investeert in duurzame Linde heftrucks

“Na onze testperiode waren de betrokken chauffeurs zo enthousiast over het rijcomfort van de elektrische Linde heftruck, dat ze mij letterlijk vroegen of het mogelijk was om die aan te schaffen.”
Frisia Zout investeert in duurzame Linde heftrucks;
Frisia Zout uit Harlingen is in 1996 in Sexbierum gestart met het winnen van hoogwaardig zout voor gebruik onder meer in de voedingsmiddelenindustrie en chemische industrie. In 2012 heeft het bedrijf een vergunning gekregen om voortaan op ruim twee kilometer diepte onder de Waddenzee zout te gaan winnen. Het bedrijf levert jaarlijks zo’n miljoen ton zout, waarvan tweederde als grondstof wordt verwerkt in chemische producten.

Logistieke uitdaging

Frisia Zout logo“Wij zijn een industrieel bedrijf dat op een transparante en duurzame wijze het hoogwaardige zout wint dat enkele kilometers onder de grond zit”, vertelt algemeen directeur Durk van Tuinen. “Omdat energie onze grootste kostenpost is en Frisia Zout in het verleden de grootste gasverbruiker van Friesland was, investeren wij waar mogelijk in het verlagen van de energiekosten en onze CO₂-voetafdruk. Al het materieel en de productiemachines moeten tegen zout bestendig zijn en daarom is kwaliteit een belangrijk selectiecriterium”, vervolgt van Tuinen.
Frisia Zout - nieuwe Linde heftrucks
Frisia Zout - nieuwe Linde heftrucks

Oplossing

Frisia Zout heeft voor zes E40/600 HL, drie E18, één E30 heftruck en twee wisselpallettrucks van Linde gekozen, die op basis van een operational leaseovereenkomst met onderhoud gefaseerd worden geleverd. Voor het bedrijf is behalve het rijcomfort voor de chauffeurs ook veilig werken belangrijk. Daarom zijn de nieuwe elektrische heftrucks uitgerust met een snelheidsbegrenzer en BlueSpot-technologie. Alle chauffeurs krijgen tevens een praktijktraining in het veilig werken met de Linde heftrucks binnen de eigen werkomgeving. 

Resultaat

Frisia Zout heeft geïnvesteerd in elektrische heftrucks ter vervanging van door LPG aangedreven heftrucks. Daarmee verduurzaamt Frisia Zout het logistiek materieel, dat onder bijzonder zware industriële omstandigheden wordt ingezet. Voor inkoopcoördinator Theo Bijkerk zijn de kosten per draaiuur, een praktijktest en het rijcomfort doorslaggevend geweest om met MotracLinde in zee te gaan.
Frisia Zout - nieuwe Linde heftrucks
Frisia Zout - nieuwe Linde heftrucks
Klantcase-Parlevliet

Optimalisatie van Intern Transport

Parlevliet & Van der Plas: 20% daling ziekteverzuim

“De Linde heftrucks zijn van een zodanige kwaliteit dat de economische levensduur langer is dan bij andere merken.”

Praktijkcase Ter Steege Groep

DHZ / Bouwmarkt

Ter Steege Handel kiest voor kwaliteit en veiligheid Linde heftrucks

“Voor ons was de kwaliteit, en dus de bedrijfszekerheid, een belangrijk selectiecriterium, omdat op een aantal vestigingen maar één heftruck of reachtruck aanwezig is voor alle logistieke werkzaamheden”

Praktijkcase Tuinvisie

Optimalisatie van Intern Transport

TuinVisie kiest opnieuw voor kwaliteit en bedrijfszekerheid Linde

“Om onze levertijd richting klanten te garanderen is uitval van heftrucks niet acceptabel. Dat voorkomen wij met de kwaliteit en bedrijfszekerheid van Linde heftrucks.”