Elektrische heftrucks bij Mineralquellen

“De elektrische heftrucks zijn emissievrij en veel stiller dan heftrucks met verbrandingsmotor. Hiervan profiteren medewerkers in magazijnen en buurbedrijven, aangezien verkeerslawaai geldt als de belangrijkste verstorende factor”
Klantcase Mineralquellen Wullner;
Mineralquellen Wüllner uit Bielefeld is als familiebedrijf een van de twintig grootste producenten van non-alcoholische dranken in Duitsland. Dit bedrijf gebruikt nu al enkele jaren elektrische heftrucks met een hefvermogen van 8 ton van Linde Material Handling.

Logistieke uitdaging

Als mineraalwaterbron voelt Mineralquellen Wüllner GmbH & Co zich begaan met het milieu. De bedrijfsfilosofie is dan ook gebaseerd op duurzaamheid. Daarom wil Mineralquellen Wüllner zoveel mogelijk elektrisch rijden. De uitdaging is echter wel dat de heftrucks 240 drankkratten per rit moeten kunnen verplaatsen met een last van 6 ton. Hiervoor zijn drievoudige vorken nodig. Daarnaast is ook het terugbrengen van omgevingsgeluid belangrijk. 

wuellner carolinen logo


Klantcase Mineralquellen Wullner


Klantcase Mineralquellen Wullner

Oplossing:

Doordat Linde de mogelijkheid biedt om elektrisch te rijden met een hefvermogen tot 8 ton, heeft Mineralquellen Wüllner een volledig elektrische heftruckvloot. “De elektrische heftrucks zijn emissievrij en veel stiller dan heftrucks met verbrandingsmotor. Hiervan profiteren medewerkers in magazijnen en buurbedrijven, aangezien verkeerslawaai geldt als de belangrijkste verstorende factor”, aldus Concetto Cannizzo, logistiek manager bij Mineralquellen Wüllner GmbH & Co in Bielefeld.

Resultaten:

De heftrucks draaien gemiddeld 7 uur op één batterijlading. Daarna wordt de batterij vervangen. “Als er geen water wordt bijgevuld, neemt het wisselen van de batterijen minder dan 3 minuten in beslag”, schat Cannizzo. “We zouden zeker 7 of 8 minuten doen over het tanken van een dieselheftruck met een 65-liter tank.”


Klantcase Mineralquellen Wullner


Klantcase Mineralquellen Wullner

Blijderveen MotracLinde praktijkcase

Optimalisatie van Intern Transport

A.C. van Blijderveen fruit verduurzaamt logistiek materieel

"Inmiddels is iedereen zo'n fan van Linde dat ze niet meer op de andere trucks willen rijden."

Praktijkcase Drankdozijn

Optimalisatie van Intern Transport

Intern Transport DrankDozijn

“De Linde N20 combineert optimale ergonomie en gebruiksvriendelijkheid met topprestaties”

Praktijkcase Van Hessen

Optimalisatie van Intern Transport

Nieuwe trucks Van Hessen

“We weten wat we aan Linde hebben. Het is maar afwachten of we dat bij een ander ook hadden gekregen.”