Beekman Transport maakt gebruik van 70 Linde trucks

“Alle hef-, pallet- en reachtrucks worden hier intensief gebruikt en moeten daarom sterk en betrouwbaar zijn”
BeekmanCampagne lowres;
Beekman Transport in Apeldoorn is een logistieke dienstverlener die al twintig jaar Linde trucks gebruikt voor haar interne transport- en magazijnwerkzaamheden. Voor algemeen directeur Alfred Beekman en operationeel directeur Jan Hendriks zijn de kwaliteit, betrouwbaarheid en ergonomie van Linde trucks en de serviceverlening door Motrac doorslaggevend geweest voor hun leverancierskeuze. Inmiddels is de samenwerking tussen beide bedrijven gegroeid naar een zakelijke vriendschap.

Logistics & Warehousing

Beekman Transport is een familiebedrijf waarvan de oprichter bijna 85 jaar geleden begon met het ophalen van hout uit de Veluwse bossen. Tegenwoordig is het een allround logistieke dienstverlener met ruim 100 eigen wagens en 65.000 m2 magazijncapaciteit. “Ik ben van de derde generatie en heb met mijn broer dit bedrijf uitgebouwd”, vertelt Alfred Beekman. “De laatste decennia is onze groei van het wagenpark en de opslagcapaciteit vrijwel gelijk opgegaan. Binnen de transportmarkt onderscheiden wij ons door de fijnmazige distributie van business-to-business producten binnen de Benelux en speciale transporten, waaronder voor Motrac. De wederzijdse samenwerking met Motrac is een gevolg van onze aanschaf van Linde trucks voor alle transport- en magazijnwerkzaamheden. Verder verzorgen wij de voorraadfunctie en transporten voor productiebedrijven in verschillende marktsectoren.”

MLBeekmanReportage-37DJvD-lowres   MLBeekmanReportage-21DJvD-lowres

Betrouwbaar en sterk

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn voor Beekman Transport belangrijke selectiecriteria bij elke investering, omdat het ook kernwaarden richting de eigen klanten zijn. “Alle hef-, pallet- en reachtrucks worden hier intensief gebruikt en moeten daarom sterk en betrouwbaar zijn”, vervolgt Hendriks. “Omdat trucks van andere merken die wij voorheen gebruikten minder bedrijfszeker waren, zijn wij zo’n twintig jaar geleden volledig overgestapt op Linde trucks. Behalve dat ze kwalitatief de beste zijn, rijden ze ook comfortabel en veilig. Die voordelen zijn uiteraard ook belangrijk voor onze magazijnmedewerkers. Voor mij is Linde een topmerk voor logistieke trucks, vergelijkbaar met Mercedes voor auto’s. Je kunt er altijd op vertrouwen en ze zijn uitzonderlijk sterk. Het benodigde periodieke onderhoud wordt hier deels door eigen monteurs en deels door monteurs van Motrac in onze vrachtwagenwerkplaats uitgevoerd.

MLBeekmanReportage-04DJvD-lowres   MLBeekmanReportage-15DJvD-lowres

Zakelijke vriendschap

In de loop der jaren is de samenwerking met Motrac volgens Beekman uitgegroeid tot een zakelijke vriendschap. “Kort na onze eerste investering in Linde trucks heb ik de accountmanager gevraagd of wij in aanmerking konden komen voor het transporteren en afleveren van Linde trucks aan Motrac’s klanten. Omdat het Motrac Used Equipment Center hier in Apeldoorn is gevestigd, hebben ze ons eerst enkele keren benaderd om een speciaal transport te verzorgen. Door vervolgens te investeren in aangepaste vrachtwagens met horizontale laadkleppen en speciale vloeren voor het transporteren van verschillende typen Linde trucks, zijn wij al snel daarna de huistransporteur geworden. Een bedrijf als Motrac past goed bij onze cultuur en industriële klantenkring, waarvoor we op directieniveau lange termijn afspraken hebben gemaakt.”

MLBeekmanReportage-40DJvD-lowres   MLBeekmanReportage-46DJvD-lowres

Trucks met groot aantal opties

Bij Beekman rijden momenteel een zeventigtal Linde trucks van de types E16, E40, VNA-combitrucks en reachtrucks. Die zijn voor de veiligheid van het personeel uitgerust met een BlueSpot waarschuwingslicht en andere opties, afhankelijk van de werkzaamheden waarvoor ze worden ingezet. “Sommige Linde trucks zijn uitgerust met rolhouders voor het vervoeren van glasvezelmateriaal en andere met speciale klemmen voor papierbalen”, vervolgt Hendriks. “Verder helpen de modulair configureerbare VNA-combitrucks voor smalle gangen onze magazijnruimte efficiënt te benutten. De beschikbaarheid van een groot aantal opties is voor mij ook een onderscheidend voordeel van Linde en vergroot de flexibiliteit bij het dagelijks gebruik. Om die flexibiliteit te vergroten, leasen wij een klein deel van onze Linde vloot, maar door de succesvolle bedrijfsgroei blijft het aantal trucks in eigen bezit in de loop der jaren gestaag toenemen.”

MLBeekmanReportage-24DJvD-lowres   MLBeekmanReportage-48DJvD-lowres

Uitbreiding opslagcapaciteit

Beekman Transport neemt dit jaar een nieuw gebouwd hoogbouwmagazijn met 3.600 m2 vloeroppervlak in gebruik en heeft op het eigen terrein daarna nog 18.000 m2 ruimte over voor volgende uitbreidingen. “De vraag naar opslag en transport blijft ook de komende jaren doorgroeien”, verwacht Beekman. “Zeker als je klanten ontzorgt en als logistieke partner blijft voldoen aan veranderende regelgeving, zoals voor de opslag en het vervoer van gevaarlijke stoffen. Wij kunnen nog jaren op ons eigen terrein blijven uitbreiden en betrekken daar Motrac bij om nieuwe magazijnruimte zo efficiënt mogelijk in te richten en uit te rusten met de meest geschikte trucks. Het wordt in de logistiek wel steeds moeilijker om personeel te vinden en aan je bedrijf te blijven binden. Een deel van de oplossing daarvoor bestaat uit meer automatisering, waarin wij de komende jaren ook blijven investeren.”

MLBeekmanReportage-01DJvD-lowres   MLBeekmanReportage-43DJvD-lowres


MLBeekmanReportage-59DJvD-lowres

U wilt praktijkcases in uw inbox ontvangen?

Dat kan! In de Motrac nieuwsbrief vindt u regelmatig praktijkverhalen over hoe branchegenoten hun interne logistiek succesvoller en tegen minder kosten hebben ingericht. Abonneren op de maandelijkse Motrac nieuwsbrief kan hier.


 
MLBroekmanLogisticsDJvD_kleinv2

Warehouse

Broekman Logistics geeft topprioriteit aan magazijnveiligheid

“Behalve de veiligheidsfuncties zijn de flexibele configuratiemogelijkheden, het gebruiksgemak en het rijcomfort van de Linde trucks voor ons bedrijf belangrijke selectiecriteria en voordelen.”

MLKlibansky-header-CampagneDJvD_klein

Warehouse

Kostbare kunsttransporten met de Linde heftrucks bij Joseph Klibansky

“Als ateliermedewerkers laden en verplaatsen wij vaak kratten met kunstwerken en grote creaties, voor zowel exposities als leveringen aan klanten.”

Praktijkcase Kloosterboer

Warehouse

Kloosterboer: Linde is de Mercedes onder de heftrucks

“Na 30 jaar zijn wij nog steeds tevreden over de kwaliteit van zowel het benodigde onderhoud als de samenwerking met Motrac.”