A.C. van Blijderveen fruit verduurzaamt logistiek materieel

"Inmiddels is iedereen zo'n fan van Linde dat ze niet meer op de andere trucks willen rijden. Ook de chauffeurs van onze vaste transporteurs, die zelf laden en lossen, werken graag met de Linde-trucks. "
Blijderveen MotracLinde praktijkcase;
A.C. van Blijderveen Fruit verpakt en levert dagelijks zo’n 100.000 kilo peren en appels. Voor het laden, lossen en interne transport van dat fruit gebruikt het bedrijf hef- en pallettrucks van MotracLinde. Uit het oogpunt van duurzaamheid en rijcomfort zijn dat steeds meer elektrische modellen.

Logistieke uitdaging

Vanuit het Gelderse Ingen levert A.C. van Blijderveen Fruit jaarlijks meer dan 20 miljoen peren en appels aan supermarktketens in West- en Noord-Europa. Daarvoor beschikt het bedrijf zowel over moderne sorteer- en inpakmachines als logistiek materieel, waaronder hef- en pallettrucks van Linde.

Zowel vanuit het oogpunt van mogelijke kostenbesparingen, als een positieve bijdrage aan het milieu en meer rijcomfort voor de chauffeurs, keek A.C. van Blijderveen Fruit rond naar duurzamere oplossingen en kwam zo in contact met MotracLinde.

blijderveenfruit logo

Peren van Blijderveen - MotracLinde praktijkcase

Blijderveen fruit magazijn - MotracLinde praktijkcase

Oplossing

"Linde heeft niet alleen een breed assortiment van elektrische trucks, maar ook innovaties als de LI-ION batterijen. Omdat wij bij MotracLinde onze oude heftrucks gunstig konden inruilen, is inmiddels sneller dan gepland het merendeel van ons logistiek materieel verduurzaamd. Nu is iedereen er zo’n fan van de Linde trucks dat ze niet meer op de andere trucks willen rijden. Ook de chauffeurs van onze vaste transporteurs, die zelf laden en lossen, werken graag met de Linde-trucks."

Resultaat

In vergelijking met conventionele loodzuur accu’s hoeven de batterijen niet meer gewisseld of bijgevuld te worden en zijn ze zonder speciale voorzieningen in het magazijn op te laden. Daarnaast hebben de batterijen een aanzienlijk snellere laadtijd waardoor de hef- en pallettrucks nu 24/7 inzetbaar zijn. Dat is vooral in piekperiodes een groot voordeel. Tevens zorgt de vernieuwing en uitbreiding van de truckvloot voor grote efficiencyverbeteringen waardoor vrachtwagens aanzienlijk sneller te laden en te lossen zijn.

Blijderveen fruit - heftruck MotracLinde praktijkcase

Blijderveen heftruck MotracLinde

Klantcase Mineralquellen Wullner

Optimalisatie van Intern Transport

Elektrische heftrucks bij Mineralquellen

“De elektrische heftrucks zijn emissievrij en veel stiller dan heftrucks met verbrandingsmotor.”

Praktijkcase Drankdozijn

Optimalisatie van Intern Transport

Intern Transport DrankDozijn

“De Linde N20 combineert optimale ergonomie en gebruiksvriendelijkheid met topprestaties”

Praktijkcase Van Hessen

Optimalisatie van Intern Transport

Nieuwe trucks Van Hessen

“We weten wat we aan Linde hebben. Het is maar afwachten of we dat bij een ander ook hadden gekregen.”